2. Bob bought 24 hockey tickets for $83. Adult tickets cost $5.50 and child tickets cost $2.00. How many child tickets did he buy?

Skip to content# 2. Bob bought 24 hockey tickets for $83. Adult tickets cost $5.50 and child tickets cost $2.00. How many child tickets did he buy?

##
This Post Has 10 Comments

### Leave a Reply

2. Bob bought 24 hockey tickets for $83. Adult tickets cost $5.50 and child tickets cost $2.00. How many child tickets did he buy?

that's so nice of bob, sadly there is no question here but I'm assuming you want the price of each hockey stick now I'm not the greatest at math but I'm pretty sure I know how to get such answer simple divide the 2 numbers creating the answer as $3.45 I'm pretty sure

83X24=1992

5.50+2.00=7.5

1992/7.5=265.6

[tex]x-\ number\ of\ adult\ tickets\\\\ y-\ number\ of\ children\ tickets\\\\ x+y=24\ \ \ \ | x=24-y\\\\ x*5,5+2*y=83\\\\ 5,5(24-y)+2y=83\\\\132-5,5y+2y=83\\\\ 132-3,5y=83\ \ \ \ | subtract\ 132\\\\ -3,5y=-49\ \ \ | divide\ by\ -3,5\\\\y=14\\\\ x=10\\\\ He\ bought\ 10\ adult\ tickets\ and\ 14\ children\ tickets. [/tex]

worked it out is correct your answers are there

Step-by-step explanation:

there are your answers

[tex]2. Bob bought 24 hockey tickets for $83. Adult tickets cost $5.50 and child tickets cost $2.00. How[/tex]

14

Step-by-step explanation:

This can be solved by writing 2 equations and solving simultaneously.

Let number of Adult tickets be A, and number of child tickets be C.

"Bob bought 24 hockey tickets":

[tex]A+C=24[/tex]

"Adult tickets cost $5.50, and child tickets cost $2.00...Bob bought 24 hockey tickets for $83":

[tex]5.5A+2C=83[/tex]

Now we can solve the first equation for A and substitute in 2nd equation and get the value of C.

A + C = 24

A = 24 - C

Now,

5.5 A + 2 C = 83

5.5 (24 - C) + 2C = 83

132 - 5.5C + 2C = 83

-3.5 C = 83 - 132

-3.5C = - 49

C = 14

Hence, Bob bought 14 child tickets

Step-by-step explanation:

a + c = 24a = 24 - c

5.5a + 2c = 83

5.5(24 - c) + 2c = 83

132 - 5.5c + 2c = 83

-5.5c + 2c = 83 - 132

-3.5c = - 49

c = -49 / -3.5

c = 14 < 14 child tickets

a + c = 24

a + 14 = 24

a = 24 - 14

a = 10 and 10 adult tickets

He bought 10 adult tickets and 14 child tickets

[tex]x-\ number\ of\ adult\ tickets\\\\ y-\ number\ of\ children\ tickets\\\\ x+y=24\ \ \ \ | x=24-y\\\\ x*5,5+2*y=83\\\\ 5,5(24-y)+2y=83\\\\132-5,5y+2y=83\\\\ 132-3,5y=83\ \ \ \ | subtract\ 132\\\\ -3,5y=-49\ \ \ | divide\ by\ -3,5\\\\y=14\\\\ x=10\\\\ He\ bought\ 10\ adult\ tickets\ and\ 14\ children\ tickets. [/tex]

i think the answer is $3.45

Step-by-step explanation:

just had to divide the two numbers

Adult X = 10

Child Y = 14

I got this from a pdf i found

[tex]Bob bought 24 hockey tickets for $83. Adult tickets cost 5.50 and child tickets cost 2.00. How many[/tex]