A cyclist must travel 800 kilometers. How many days will the trip take if the cyclist travels at an average speed of 16 km/h

Skip to content# A cyclist must travel 800 kilometers. How many days will the trip take if the cyclist travels at an average speed of 16 km/h

A cyclist must travel 800 kilometers. How many days will the trip take if the cyclist travels at an average speed of 16 km/h

Physics ##
Comments (4) on “A cyclist must travel 800 kilometers. How many days will the trip take if the cyclist travels at an average speed of 16 km/h”

### Leave a Reply Cancel reply

at the rate of 16km/h he will travel 16*8=128km per day

800/128=6.25 days

Explanation:

2 days 2 hours or 50 hours

Explanation:

800/16=50

It would b 6 days and 6 hours

You would times 16 by 8 which gives 128km a day. To find how many days you would divide 800 by how many kilometres they cover a day which is 128

So 800/128 =6.25 which converts to 6 days and 6 hours.

First, you need to find out how much the cyclist will travel a single day. Since the cyclist travels 16 km/h and for 8 h/day, you can easily multiply 16 x 8 = which would be 128 km/day.

To find how long it will take the cyclist to travel 800km, just divide 800 by the amount they will be going in one day. 800/128= 6.25. That would convert to 6 days and 6 hours.