A home improvement store advertises 60 square feet of flooring for $287.00 including an $80.00 installation fee. How much does each square foot of flooring cost?

Skip to content# A home improvement store advertises 60 square feet of flooring for $287.00 including an $80.00 installation fee. How much

Mathematics ##
Comments (10) on “A home improvement store advertises 60 square feet of flooring for $287.00 including an $80.00 installation fee. How much”

### Leave a Reply Cancel reply

A home improvement store advertises 60 square feet of flooring for $287.00 including an $80.00 installation fee. How much does each square foot of flooring cost?

I think maybe use a variable.

Step-by-step explanation:

60 square feet for 287 = 287/60 = 4.78 per square foot

so ur equation would be : y = 4.78x + 80where x is the number of square feet and y is the total cost

60 square feet= $287.00 + $80.00

= $367

1 square feet= $367 / 60

= $6.116666667

= $6.12 (to 2dp)

y = 3.75x + 80

If we want to find the cost of one square foot of flooring, we need to plug in x = 1 and find the cost.

Step-by-step explanation:

Given: A home improvement store advertises 60 square feet of flooring for $287.00 including an $80.00 installation fee.

Flooring without installation fee = $287 - $80 = $207

Cost of flooring per square foot = 207 divided by 60

= $3.75

Let's take x be the number of square feet of flooring and y be the total cost.

y = 3.75x + installation fee

y = 3.75x + 80

If we want to find the cost of one square foot of flooring, we need to plug in x = 1 and find the cost.

Similarly we can find for anything of square feet.

60 square feet for 287 = 287/60 = 4.78 per square foot

so ur equation would be : y = 4.78x + 80

Step-by-step explanation:

287÷60 should give you the price for one square foot of flooring

60 square feet (+ installation fee) =

$207 (+ $80)

60 square feet/$207

>divided by 60/60

1 square foot/$3.45

1 square foot (+ installation fee) =

$3.45 (+ $80)

$4.78 per square foot if the $80.00 is a flat rate, $6.11 if the installation fee is also per square foot.

Step-by-step explanation:

287.00/60 = 4.78

80.00/60 = 1.33

4.78

Step-by-step explanation:

60 square feet= $287.00 + $80.00

= $367

1 square feet= $367 / 60

= $6.116666667

= $6.12 (to 2dp) ( answer)