# A shop has a sale of 30% off all items in stock.If the original price of a dress is £30 what would be its sale price?​

A shop has a sale of 30% off all items in stock. If the original price of a dress is £30 what would be its sale price?

## This Post Has 8 Comments

1. linaaaaa7 says:

S.P:25x/100

0.25x=20

x=20/0.25

x=80

2. aide1234564 says:

MP= £60
Discount= 10%

SP= 60-(10/100*60)
= 60-6
= £54

Hope it helps

3. haleymatthews3 says:

£60

Step-by-step explanation:

25% off

80 × 25/100

= £20

£80 -£20

= £60

4. maryd316 says:

£ 54

Step-by-step explanation:

Given,

Discount percent = 10%

Marked price ( MP ) = £ 60

Selling price ( SP ) = ?

Now, finding the discount amount:

Discount amount = discount percent of MP

= 10% of 60

= £ 6

Selling price = Marked price - Discount amount

=£ 60 - £ 6

= £ 54

hope this helps...

5. heatwave9856 says:

25% off means the new price of the item is 75% of the originl price ( 100% - 25% = 75%)

Multiply the original price by 75%:

20 x 0.75 = 15

The sale price is £15

6. Jasten says:

I’m not sure if this is correct so sorry if it’s not but this is what I would do :
30%= 3/10 3/10 of 30 is 9 because 30/10=3
3x3=9 30-9=21

Sorry if it’s wrong but have a good day

7. mimas76 says:

Step-by-step explanWhat i usually do for these problems is because pecent is out of 100, just subtract the percent from 100 percent and multiply that ammount to the original price, so 40 * (100%-30%)= 40 * 70% or 40 * 0.7, so the answer would be 28

8. ashley352 says:

the sale price is £76

Step-by-step explanation:

The computation of the sale price is shown below:

= Original price - original price × off percentage

=  £80  - £80  × 5%

= £80   - £4

= £76

Hence, the sale price is £76