# Apack of cinnamon-scented pencils sells for $5.00. what is the sales tax rate if the total cost of the Apack of cinnamon-scented pencils sells for$5.00. what is the sales tax rate if the total cost of the pencils is $5.35? the sales tax rate is: ### Related Posts ## Which of the following are parallel to the line 2x+ 4y=16 ## 7.(06.02)Nami plotted the graph below to show the relationship between the temperature of her city ## 3. Lolly and Molly are reading a book. Lolly is on page 30 and reads 4 pages a minute.Molly is on page 40 and reads two pages ## On a scale drawling with the scale of 1 in to 5ft to aflagpole is 4 inches tall how tall is the actual flagpole ## Renting a trailer for 4 days costs$84. Renting the trailer for 5 days costs $100. Which of the following ## 9. Find the area of a circle having a circumference of 382. Round to the nearest tenth. Use 3.14 for 1. a. 1133.5 units b. 1078.6 ## This Post Has 9 Comments 1. granniejo says: If the cost is$5.00 and the total cost is $5.35, then the tax rate is 7%. Explanation: (Converted dollars to cents) 535 - 500 = 35 35 ÷ 500 x 100 = 7%. 2. quan91 says: sales tax 6% Step-by-step explanation: pencils' price=$ 5.00

pencils' price + sales tax = $5.30$5.00 + sales tax = $5.30 sales tax =$5.00- $5.30 sales tax=$0.30

sales tax = % in decimals times pencils' price

$0.30 = p x$5.00

p= $0.30/$5.00

p= 0.06

in percent  is 6%

3. aly2008 says:

Calculate the percentage increase,work out the difference (increase) between the two numbers you are comparing. Then divide the increase by the original number and multiply the answer by 100.

520-500 = 20
20÷500 =.04
.04 ×100= 4%

(Total price - sale price)/sale price so  (5.25 - 5)/5 = 5%

5. ecob35 says:

To find the sales tax, you subtract, the cost without the sales tax from the total cost which is 5.35-5. So the sales tax is 35 cents. To find the tax rate, you need to find what percent of the cost without sales tax is 35 cents. So you do 5x=.35. You find x to be .07. And since you need to change that to a percentage, you multiply be 100 and get 7%. Hope this helps.

6. saabrrinnaaa says:

The sales tax rate is .15%

7. deontehiggins42 says:

The sales tax rate is 7%

Given:
Sales price = 5.00
Total amount paid = 5.35

Sales tax value = Total amount paid - sales price
= $5.35 -$5.00
Sales tax value = $0.35 Sales tax rate = Sales tax / Sales price = 0.35/5 Sales tax rate = 0.07 or 7% 8. tilly40oooo says: The sales tax rate is 5% Given: Sales price = 5.00 Total amount paid = 5.25 Sales tax value = Total amount paid - sales price =$5.25 - $5.00 Sales tax value =$0.25
Sales tax rate = Sales tax / Sales price
= 0.25/5
Sales tax rate  = 0.05 or 5%

9. acoverupoze5th says:

5.00 + 3%= 5.15
The raw is 3%