# How do i figure out 8 meters increased by 25 percent ?

How do i figure out 8 meters increased by 25 percent ?

## This Post Has 10 Comments

1. 20jacksone says:

You would do this equation 8(.25)= 2+8=10

2. jackfooman3100 says:

10 meters

Explanation:
First, we will compute 25% of 8 as follows:
25% of 8 = 25% * 8
= 0.25 * 8
= 2

Now, 8 increased by 25% of 8 means that we will add the 25% of the 8 that we computed to the 8 we have.
Therefore:
8 increased by 25% = 8 + 25% of 8
= 8 + 2
= 10 meters

Hope this helps 🙂

3. rileybaby34 says:

25% of 8 is 2

so...

8+2=10
The new amount is 10 meters.

4. ljwatts25 says:

25% is 1/4 so you do 8 times 1/4 and that's 2.

5. taylorraffle8662 says:

25% of 8 is 2
8+2=10
8 meters increased by 25% is 10 meters.

6. 10027126 says:

1.25x8=10meters

100% (final-initial)/initial = % changed
100%(final-8 meters)/8 meters =25%

100%(final-8 meters)/8 meters/100 = (final-8 meters)/ 8 meters
25%/100=.25

So, (final-8 meters)/ 8=.25

(final-8meters)/8x8=   final-8
.25x8= 2

So, final-8=2

final-8+8=final
2+8=10

Final=10 meters

7. psa180 says:

8 + 25% = x
8 + 2 = 10         25% of 8 is 2

10 meters

8. draveon6925 says:

8 meters increased by 25 :  (8 + 25) = 33 meters

If you really meant to say "increased by 25 percent" . . .

25 percent means 0.25

0.25 x 8 = 2  <==  that's the increase

8 + 2 = 10 meters

9. rehooreh14 says:

10 meters Why you ask ? It is because I just found the answer to it and it was correct.

10. kellimcollier8294 says:

Do 8 (.25) = 2 + 8 = 10 meters
*Thank you for points