# How many crickets will a lizard need to consume if: There are 150 dietary calories in 100 grams of cricket. Crickets weigh 1.0

How many crickets will a lizard need to consume if: There are 150 dietary calories in 100 grams of cricket. Crickets weigh 1.0 grams each. It takes 0.5 dietary calories for the lizard to do one pushup. The lizard spends 60 minutes a day doing pushups The lizard does these pushups every day for 30 days during the breeding season The lizard does push-ups at a rate of 10 push ups/ 30 seconds.

## This Post Has 2 Comments

1. ofuber says:

1200 crickets

Explanation:

Given

150 dietary Calories per 100g of crickets

1 cricket weighs 1g

1 push-up = 0.5 dietary Calorie or energy spent

Does push-ups for 60 minutes a day, everyday for 30 days

Rate of push-ups I counted: 10 push-ups per 30 seconds

Calculating Total Pushups

= 30 seconds / 10 Pushups

= 3 second / 1 push-up = 3

In 60 seconds;

60/3 pushups = 20 pushups per minute

In 60 minutes;

60 * 20 = 1200 pushups per 60 minutes

In 30 days;

30 * 1200 = 3600 pushups per 30 days.

Dietary Calories the lizard burns = 3600 * 0.5 = 1,800 dietary Calories

(1 push-up = 0.5 dietary Calories)

If 150 dietary Calories per 100g of crickets then the lizard will eat;

1800 * 100/150 crickets

= 1200 crickets

2. maybaby7545 says: