How many miles can a car travel on 15 gallons of gas if it travels 28 miles on 1 gallon of gas?

a. 43

b.270

c.405

d.420

Skip to content# How many miles can a car travel on 15 gallons of gas if it travels 28 miles on 1 gallon of gas? a.

Mathematics ##
Comments (5) on “How many miles can a car travel on 15 gallons of gas if it travels 28 miles on 1 gallon of gas? a.”

### Leave a Reply Cancel reply

a. 43

b.270

c.405

d.420

Part 1) [tex]80\frac{beats}{minute}[/tex]

Part 2) [tex]423 \frac{miles}{hour}[/tex]

Part 3) Bag A [tex]10[/tex] ounces for [tex]\$1.10[/tex]

Part 4) [tex]320\ words[/tex]

Part 5) [tex]420\ miles[/tex]

Step-by-step explanation:

we know that

A Unit Rate is the ratio of two measurements in which the second term is equal to one

Part 1)

[tex]80\frac{beats}{minute}[/tex]

rewrite

[tex]80\frac{beats}{minute}=\frac{80}{1}\frac{beats}{minute}[/tex]

the second term is equal to one

therefore

Is a unit rate

Part 2) To find the unit rate divide the total miles by the total hours

so

[tex]\frac{1,269}{3}\frac{miles}{hours}=423 \frac{miles}{hour}[/tex]

Part 3)

Find the unit price of each bag

Bag A -------> [tex]\frac{1.10}{10}\frac{\$}{ounces}=0.11\frac{\$}{ounce}[/tex]

Bag B -------> [tex]\frac{1.38}{12}\frac{\$}{ounces}=0.115\frac{\$}{ounce}[/tex]

Bag C -------> [tex]\frac{0.84}{6}\frac{\$}{ounces}=0.14\frac{\$}{ounce}[/tex]

The best buy is the bag A ( is the smallest unit price)

Part 4) we know that

Samantha types [tex]40[/tex] words per minute

so

by proportion

Find how many words type in [tex]8[/tex] minutes

[tex]\frac{40}{1}\frac{words}{minute}=\frac{x}{8}\frac{words}{minutes}\\ \\x=8*40\\ \\x=320\ words[/tex]

Part 5) How many miles can a car travel on [tex]15[/tex] gallons of gas if it travels [tex]28[/tex] miles on 1 gallon of gas

by proportion

[tex]\frac{28}{1}\frac{miles}{gallon}= \frac{x}{15}\frac{miles}{gallons}\\ \\x=15*28\\ \\x=420\ miles[/tex]

The car can travel 420 miles on 15 gallons of gas

1 - C) 80 beats / min

2 - 1269/3 = 423 mph [ Option D ]

3 - Bag A

4 - 40 * 8 = 320 [ Option C ]

5 - 28 * 15 = 420 [ Option D ]

Hope this helps!

What is 15 times 28?

Your answer would be (D) 420

To find this you multiply the miles it can travel in 1 mile by the amount of gallons it has.

Hope this helps!