3 answers

Multiple choice. world history. I need correct answer.

Question:

The man who led the Turkish army and captured Constantinople in 1453 was
Answer
a.
Osman
b.
Tamerlane
c.
Mehmed II
d.
Istanbul
e.
none of the above
.
Question 2
The rights of serfs in medieval Europe included
Answer
a.
the right to work on certain land and pass the land to their heirs
b.
the right to move from one manor to another at will
c.
the right to marry whomever they wanted to marry without getting permission
d.
the right to sell their land
e.
all of the above
Question 3
The man who united all the Mongol tribes into a single confederation in 1206 was
Answer
a.
Khubilai Khan
b.
Hulegu
c.
Tughril beg
d.
Chinggis Khan
e.
Mahmud of Ghazni
.
Question 4
In nomadic society prior to Chinggis Khan,
Answer
a.
there were only two social classes: nobles and commoners
b.
clans and tribes were ruled by a single autocratic hereditary ruler
c.
the status of nobles and commoners were hereditary and unchanging
d.
nobles lived in palaces
e.
none of the above
Question 5
The Islamic Golden Age occurred
Answer
a.
When Muhammad began to preach
b.
Under the Abbassids
c.
Under the Umayyads
d.
Immediately after the death of Abu Bakar
e.
None of the above
Question 6
A religious split in Islam
Answer
a.
never developed because unity was carefully enforced
b.
took place between Copts and Jacobites
c.
occurred between Shi’ites and Sunnis
d.
ended in the fragmentation of Islam into ten sects
Question 7
Fast-ripening rice
Answer
a.
was introduced to China from Vietnam
b.
enabled cultivators to harvest two times a year
c.
increased food supply and supported a large population
d.
adapted well to southern Chinese soil
e.
all of the above
Question 8
In medieval Japan, professional warriors were called
Answer
a.samurai
b.bushido
c.seppuku
d.none of the above
Question 9
Which of the following was not a major technological innovation of Tang and Song China?
Answer
a.
gunpowder
b.
magnetic compass
c.
movable type printing
d.
paper making
e.
fine porcelain
Question 10
Islam spread through India through
Answer
a.
the presence of merchants from the Islamic world
b.
the Turkish migrations
c.
Arab expeditions into the Sind
d.
The influence of the sultanate of Delhi
e.
All of the above
.
2 points
Question 11
The Carolingian empire initially fragmented because
Answer
a.
Charlemagne’ s descendants were politically weak and disunited
b.
Huns began raiding northern France
c.
Charlemagne’ s grandsons divided the empire into 5 unequal parts
d.
Magyars raided France from the south
e.
all of the above
.
2 points
Question 12
In nomadic society
Answer
a.
the status of nobility and commoners was hereditary and unchanging
b.
social status was fluid and could change based on performance
c.
clans and tribes never unites
d.
warriors held the lowest status
e.
none of the above
.
2 points
Question 13
One reason for the Franks’ rapid rise in Western Europe had to do with Clovis’s
Answer
a.
conversion to Roman Christianity (Roman Catholicism)
b.
conversion to Arian Christianity
c.
alliance to the Muslim world
d.
defeat of the Muslims at the Battle of Tours
e.
none of the above
.
2 points
Question 14
The practice of foot binding
Answer
a.
was to venerate family ancestors
b.
discouraged peasant women from working in the fields
c.
became universal in China by the end of the Song
d.
placed women on the privileged classes under male supervision
e.
none of the above
.
2 points
Question 15
Emperor Justinian is best remembered for his
Answer
a.
plan to destroy Constantinople to rebuild it
b.
codification of Roman law
c.
complete and lasting reconstitution of the Roman Empire
d.
decisive victory over Muslims
e.
all of the above
.
2 points
Question 16
Nomadic peoples of Asia could wield massive military power because of their
Answer
a.
outstanding horsemanship
b.accuracy with bows and arrows
c.maneuverability as cavalry units
d.ability to retreat quickly
e.all of the above

Answers

1.C

2.E

3.D

4.E

5.B

6.C

7.C

8.A

9.B

10.A

11.C

12.E

13.A

14.C

15.C

16. E


.

1. C
2. C
3. D
4. E
8.

A
9. A.

1.c.

Similar Solved Questions

1 answer
13. Four positive numbers a, b, c and d have a mean of 12, a median...
13. Four positive numbers a, b, c and d have a mean of 12, a median and mode of 9 and a range of 14. Find the values of a, b, c and d....
1 answer
A company has the following account balances at the end of the year: • Credit Sales...
A company has the following account balances at the end of the year: • Credit Sales = $400,000 • Accounts receivable = $80,000 • Allowance for Uncollectible Accounts = $400 debit The company estimates future uncollectible accounts to be 4% of accounts receivable. At what amount would ...
1 answer
3. Two coherent in-phase point source, 1 and 2, of equal intensity emit outward propagating spherical...
3. Two coherent in-phase point source, 1 and 2, of equal intensity emit outward propagating spherical waves. The sources 1 and 2 are at coordinates 3 Si=1 2 (ta ts: ©) and Sy=16 (7) respectively. The wavelength of the radiation is = 4L, Calculate the electric field and the intensity at a point ...
1 answer
Complete the mechanism by drawing proper arrows and show all lone pairs in the reactants and...
complete the mechanism by drawing proper arrows and show all lone pairs in the reactants and products H3C + ONO CH3 сн. н. HC-a. sº H3CCI + O=s=0...
1 answer
Improved No Change Diminishedol 12 High Intensity Rehab 14 264 39 21 4. End Result Hospital wants...
Improved No Change Diminishedol 12 High Intensity Rehab 14 264 39 21 4. End Result Hospital wants to assess the effectiveness of diabetes educa levels. The hospital has created three groups. In the control gr vided, in group two instruction is provided by physicians, and in the thd vide instruction....
1 answer
Che Divide. 4x - 28x2 + 25x2 - 7x+6 X-6 4x4 - 28x3 + 25x² -...
che Divide. 4x - 28x2 + 25x2 - 7x+6 X-6 4x4 - 28x3 + 25x² - 7x+6 X-6 nb ter...
1 answer
The heights of a certain group of adult parrots were found to be normally distributed. The mean height is 36 cm with a standard deviation of 7 cm. In a group of 1200 of these birds, how many would be more than 29 cm tall?
The heights of a certain group of adult parrots were found to be normally distributed. The mean height is 36 cm with a standard deviation of 7 cm. In a group of 1200 of these birds, how many would be more than 29 cm tall?...
1 answer
11. PR.02-49 d. The Barton Brothers Partnership purchases a computer in 2017 for $8,000. The partnership...
11. PR.02-49 d. The Barton Brothers Partnership purchases a computer in 2017 for $8,000. The partnership elects to deduct the entire cost of the computer in 2017. In 2019, Barton Brothers spends $300 to repair the computer. 12. PR.02-60 The original basis of the computer is $8,000. Adjustments are m...
1 answer
In python and according to this #Creating class for stack class My_Stack: def __init__(self): self.items = [] def isEmpty(self): return self.items == [] def Push(self, d): self.items.append(d) def Po...
in python and according to this #Creating class for stack class My_Stack: def __init__(self): self.items = [] def isEmpty(self): return self.items == [] def Push(self, d): self.items.append(d) def Pop(self): return self.items.pop() def Display(self): for i in reversed(self.items): print(i,end="...
1 answer
1 The table below lists measured amounts of redshift and the distances (billions of light-years) to randomly selected astronomical objects. Find the (a) explained variation, (b) unexplained variation...
1 The table below lists measured amounts of redshift and the distances (billions of light-years) to randomly selected astronomical objects. Find the (a) explained variation, (b) unexplained variation, and (c) indicated prediction interval. There is sufficient evidence to support a claim of a linear...
1 answer
Q3: 5 marks (A) Expand f(z) (2-1)(2-3) in a Laurent series valid for (i) Iz -...
Q3: 5 marks (A) Expand f(z) (2-1)(2-3) in a Laurent series valid for (i) Iz - 11 < 2, and (ii) Iz - 31 < 2. 1.5 marks each part (B) Use Laurent series to find the residue of f(2)= e (x - 2)-2 at its pole z = 2. 2 marks...
1 answer
Complete the phylogenetic tree below. Options for letters to be filled in: -Homo heidelbergensis -Smaller jaws...
Complete the phylogenetic tree below. Options for letters to be filled in: -Homo heidelbergensis -Smaller jaws and cheek teeth, long legs. larger brain. -Homo erectus -Homo neanderthalensis -Homo habilis -Australopithecus africanus -Ardipithecus -Australopithecus afarenis -Enlarged cheek teeth and j...
1 answer
* 1. Which of the following statements describes translation initiation in Eukaryotes: Initiation factors, a tRNAmet,...
* 1. Which of the following statements describes translation initiation in Eukaryotes: Initiation factors, a tRNAmet, and the ribosome's small subunit bind to the poly-A tail of mRNA. ✓ The ribosome's large subunit, tRNA, and P-site scan the mRNA for codons. ✓ The ribosome'...
1 answer
Kayak Company uses a job order costing system and alocates overhead on the basis of direct...
Kayak Company uses a job order costing system and alocates overhead on the basis of direct labor costs. Knyok Comowy production costs for the year were direct obor $30.000 de metals 50.000 and factory overhead opted $6.000 The overhead applicabon rate was: OSCO 2009 O 50% O 00 07...
1 answer
1. Explain why aldehyde A is more reactive to nucleophilic addition reactions than ketone B.
1. Explain why aldehyde A is more reactive to nucleophilic addition reactions than ketone B....
1 answer
2.000 g of Compound X with molecular formula C H, are burned in a constant-pressure calorimeter...
2.000 g of Compound X with molecular formula C H, are burned in a constant-pressure calorimeter containing 50.00 kg of water at 25 °C. The temperature of the water is observed to rise by 0.4301 °C. (You may assume all the heat released by the reaction is absorbed by the water, and none by th...
1 answer
The following cost data relate to the manufacturing activities of Chang Company during the just completed...
The following cost data relate to the manufacturing activities of Chang Company during the just completed year: $ 16,100 141,000 9,100 81,000 149,700 11,100 $408,000 Manufacturing overhead costs incurred: Indirect materials Indirect labor Property taxes, factory Utilities, factory Depreciation, fact...