It took a plane 3 hours to travel 2100 miles with a tail wind. it took the plane 7 hours to make the return trip against the wind. how fast was the plane traveling? and how strong was the wind blowing?

Skip to content# It took a plane 3 hours to travel 2100 miles with a tail wind. it took the plane 7 hours to make the

Mathematics ##
Comments (3) on “It took a plane 3 hours to travel 2100 miles with a tail wind. it took the plane 7 hours to make the”

### Leave a Reply Cancel reply

It took a plane 3 hours to travel 2100 miles with a tail wind. it took the plane 7 hours to make the return trip against the wind. how fast was the plane traveling? and how strong was the wind blowing?

answer: c

because if you look at the chart you can see a pattern and compare it to the question he simplify out your

but i think the formula is f(x)=6x

[tex]49 points me! it's a multiple choice, but still show your work so i know you're right. you so so[/tex]

the speed of the plane is 300 miles per hour

The strength of the tail wind is 400 miles per hour

Step-by-step explanation:

A tail wind travels in the direction of the airplane. It took the plane 3 hours to travel 2100 miles with a tail wind.

Speed = distance / time

The speed of the airplane while travelling with the tail wind is

2100/3 = 700 miles per hour.

It took the plane 7 hours to make the return trip against the wind. This means that the plane travelled the same distance of 2100 miles back in 7 hours.

The speed of the plane while travelling back would be

2100/7 = 300 miles per hour

The speed of the wind would be

the speed while it was flying with the tail wind - the speed when it was flying against the tail wind . it becomes

700-300 = 400 miles per hour

uhhh idk u yolo?